In de Amerikaanse plaats Rubrock in Tennessee opende een nieuw viersterren hotel. Dat leidde ertoe dat een vrouw, die bijna hetzelfde telefoonnummer had als het hotel, vrijwel dagelijks telefoontjes kreeg van mensen die een kamer wilden reserveren.
De vrouw was de telefoontjes al snel zat, en ze vroeg het hotel om een ander nummer te nemen. Het hotel weigerde. Ze moest zelf maar een ander nummer nemen, vond het hotel.
De vrouw weigerde en begon de telefoontjes serieus af te handelen en reserveringen op te nemen. Al na enkele dagen ontving het hotel de eerste klachten van mensen die dachten gereserveerd te hebben, maar die niet terecht konden in het hotel. Na twee weken nam het hotel een ander telefoonnummer.
Waar of niet waar?
De bron van niet waargebeurde broodje-aapverhalen is vaak niet duidelijk. Veel verhalen lijken spontaan te ontstaan en duiken opeens op. Soms echter is de bron van een verhaal wel te traceren. In veel van die gevallen gaat het daarbij om een onbetrouwbaar bericht in een krant zoals bij dit verhaal.
De basis voor dit bericht is een 1 april-grap van de Washington Post in 1987. Op twee april stond in de Washington Post de bekentenis dat het hier een 1 april grap betrof en dat zowel de vrouw, het hotel als het plaatsje Rubrock niet bestonden.
Maar dat was te laat voor alle andere kranten die het bericht uit de Washington Post hadden overgenomen en het stuk die dag in hun krant hadden geplaatst.