Broodje aap: De ontvoerde vrijgezel

in broodje aap/criminaliteit

Twee vrienden hadden een vrijgezellenfeest georganiseerd voor een van hun kameraden die de volgende dag zou trouwen. De bedoeling was dat ‘het slachtoffer’ naar een bepaalde plek vervoerd werd, zonder dat hij wist waar dat was. De bruidegom in spe werd daarom geblinddoekt de auto ingewerkt en naar de geheime locatie vervoerd.

Op de snelweg was het aanvankelijk rustig. Toch stond de auto op een gegeven moment vast in een file. Op dat moment sprongen er zwaar bewapende mannen uit het onschuldig ogende busje dat voor hen in de file stond. Voor de vrienden wisten wat er gebeurde, lagen ze geboeid op het asfalt met een pistool in hun nek.

Wat was er gebeurd: iemand had de politie gebeld met de mededeling dat hij een ontvoering had gezien. De politie aarzelde geen moment. Snel werd op de snelweg een opstopping veroorzaakt zodat het arrestatieteam de gijzelnemers snel en zonder mededogen in de kraag kon grijpen.

Waar of niet waar?
Het verhaal is waar gebeurd. Meermalen zelfs. Bovenstaand verhaal vond plaats in 1996. Getuigen en foto’s ondersteunen het verhaal, dat in Noord-Holland plaatsvond.

Dit komt van tijd tot tijd voor. Sterker nog: bijna ieder jaar zijn arrestatieteams in de weer om ontvoerde vrijgezellen te bevrijden.