Broodje aap: Foei!

in broodje aap/criminaliteit

Een echtpaar kwam na een avondje uit thuis en ontdekte bij thuiskomst een junk in hun woonkamer. Hij stond op het punt een aantal waardevolle spullen mee te nemen. Het echtpaar hield de junk aan en belde de politie, die met twee auto’s snel kwam aangereden.

De junk werd ingerekend en met zijn allen gingen zij naar het politiebureau, alwaar de junk na een welluidend “Foei!” de deur gewezen werd.

Het echtpaar moest nog even blijven, want er moesten nog allerlei formaliteiten afgehandeld worden. Bij thuiskomst bleek het hele huis van het echtpaar leeggehaald te zijn.

De junk, een bekende bij de politie, werd de volgende dag opgepakt met in zijn bezit een of ander kleinood, dat aan de vrouw toebehoorde. Het was het enige wat nog overgebleven was. De rest was weg. De junk bleek gewoon teruggegaan te zijn, omdat hij wist dat het echtpaar voorlopig toch niet thuis was. Hij loopt nog steeds vrij rond in Utrecht.

Waar of niet waar?
E-mailbijdrage van iemand die het verhaal van de moeder van een kroegmaat die bij Slachtofferhulp werkt te horen kreeg. Het verhaal toont veel verwantschap met het klassieke verhaal ‘De geleende fietsen’, waar een echtpaar met vrijkaartjes het huis uit wordt gelokt, waarna het hele huis wordt leeggeroofd.

Tags: