Broodje aap: Levenskruid

in broodje aap/Griezel

Een familie in Nederland ontvangt op zekere dag een pakketje via de post. In het pakket zit een grote pot met grijs/zwart poeder erin. Er zit geen briefje bij, maar op het pakket zit een postzegel uit Canada. De familie gaat er daarom van uit dat het afkomstig is van hun oud-oom, die dertig jaar geleden emigreerde en nu een aantal restaurants bezit.

In het verleden stuurde hij wel vaker poeder-eten, kruiden of ander voedsel via de post. Sindsdien gebruikte de familie het poeder geregeld om het eten te kruiden, het kreeg er een beetje een barbecue-smaak van, vonden de familieleden.

Na enkele weken ontving de familie een brief uit Canada. Daarin werd uitgelegd dat de oud-oom was overleden en dat zijn laatste wens was geweest dat zijn as in zijn geboortedorp zou worden uitgestrooid. De brief sloot af met de hoop dat de brief hen eerder zou bereiken dan de urn met as van de overledene.

Waar of niet waar?
Niet waar. Oorspronkelijk werd dit verhaal verteld als mop. Door de jaren heen werd het meer en meer een broodje aap verhaal datr als ‘waar gebeurd’ wordt doorverteld.

Tags: