Broodje aap: Scheisse

in broodje aap/Dieren

Dierenverzorger Friedrich Riesfeldt (46) uit het Duitse plaatsje Paderborn, is onlangs op een bizarre manier om het leven gekomen. Riesfeldt werkte in de dierentuin van Paderborn als verzorger van de olifanten. Een van deze olifanten had last van constipatie. Riesfeldt had al vanalles geprobeerd om de olifant te laten poepen. Niets werkte.

Ten einde raad besloot de oppasser zijn arm in te smeren met vaseline en in het achterwerk van de olifant op zoek te gaan naar de bron van de ontstopping. De pogingen van Riesfeldt leidde ertoe dat de olifant in een klap zijn ontlasting liet lopen.

De arme dierenverzorger werd getroffen door meer dan honderd kilo poep. Door de kracht waarmee de ontlasting naar buiten kwam, werd Riesfeldt tegen de grond geslagen. De verzorger kwam terecht tegen een steen en raakte buiten westen, terwijl de olifant bovenop zijn verzorger bleef doorpoepen.

Ongeveer een uur later ontdekte een collega Riesfeldt onder een enorme berg olifantenpoep. Tegen die tijd was de verzorger gestikt.

Waar of niet waar?
Dit verhaal stond in het Amerikaanse blad ‘News of the World’, een tijdschrift dat het moet hebben van onthullingen over ontvoeringen door buitenaardse wezens en interviews met overleden sterren als Elvis Presley. Het verhaal werd op Internet gezet en ging een eigen leven leiden.

Het verhaal is niet waar. Paderborn heeft niet eens een dierentuin.

Alhoewel… In augustus 2003 was in het programma van Oprah een filmpje te zien waarin een wildbeschermer met de hand een olifant van zijn constipatie verloste.

Dit verhaal lijkt een beetje op een fabel die het in new age kringen goed doet:

Een muis wordt achterna gezeten door een kat. Op een gegeven moment komt hij langs een olifant. Die zegt dat hij de muis wel wil helpen. “Ik zal bovenop je poepen, dan weet de kat niet waar je bent.” Een klein stukje van de staart van de muis steekt echter onder de poep vandaan. De kat ziet het en neemt de muis te grazen.

Moraal van het verhaal: Niet iedereen die je uit de stront helpt heeft het goed met je voor, en niet iedereen die op je schijt heeft slechte bedoelingen.

Tags: