Broodje aap: Vlees-burgers

in broodje aap/Griezel

Een meisje gaat eten bij Mc’Donalds. Ze bestelt een gewone hamburger. Als ze de volgende morgen wakker wordt, merkt ze dat haar kaak een beetje is opgezet. Ze schenkt er in eerste instantie geen aandacht aan, maar een paar dagen later is de zwelling zo groot en doet het zo’n pijn dat ze naar het ziekenhuis gaat.

Wat blijkt: Mc Donalds heeft het vlees niet goed nagekeken. In het vlees zat een vrouwtjes-kakkerlak. De kakkerlak ging dood tijdens het bakken, maar de eitjescapsule die bij een vrouwtje altijd op haar rug zit, was ongeschonden achtergebeleven. Nadat het meisje een hap had genomen, nestelde de capsule zich in een hoekje in haar mond en bleef daar vastzitten.

Waar of niet waar?
Een kakkerlakcapsule kan hitte helemaal niet doorstaan en als het toch in iemands mond terecht zou komen zou de capsule afsterven en oplossen.

Dit soort verhalen wordt aangewakkerd door incidenten die de afgelopen tijd werkelijk plaatsvinden bij hamburgerketens. Een gefrituurde hagedis tussen de frietjes en een kippenkop in een Mc Nugget hebben het imago van fastfood-ketens geen goed gedaan.