Broodje aap: Bloedbad in het zwembad

in broodje aap/Griezel

Een Amerikaans meisje van dertien is zwaar gewond geraakt toen zij in een subtropisch zwemparadijs van de waterglijbaan afging. Het zwembad was een paar maanden ervoor geopend. De grootste attractie was een glijbaan met de naam ‘Black Hole’. Het was bij deze glijbaan dat het ongeluk gebeurde.

Het meisje kwam gillend en hevig bloedend uit het water nadat zij van de glijbaan was gegaan. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar ternauwernood werd voorkomen dat het meisje doodbloedde.

Wat was er gebeurd? Een jeugdbende was even ervoor van de waterglijbaan gegaan. Halverwege de glijbaan waren ze gestopt. Met kauwgum hadden ze vervolgens een aantal scheermesjes aan de zijkant van de glijbaan vastgeplakt. Het waren deze scheermesjes die de rug en de benen van het meisje opengesneden hadden.

Waar of niet waar?
Het is een verhaal dat in de Verenigde Staten al snel na de introductie van de eerste waterglijbaan opdook. Het verhaal gaat al tientallen jaren mee. Een ongeluk zoals hierboven staat, is voor zover bekend echter nog nooit werkelijk gebeurd.

In Nederland is het verhaal ook bekend. Het verhaal doet de ronde dat een man in Rotterdam een hekel had aan het Tropicana-zwembad (door uitzicht en drukte). Uit woede zou hij een spijker door de buitenglijbaan hebben geslagen en een meisje zou zich hier aan zou hebben verwond.