Broodje aap: Chainsaw massacre

in broodje aap/Griezel

LINCOLNSHIRE – Een doodsbange bejaarde man uit Lincolnshire heeft gisteravond in paniek de politie gebeld nadat er was aangebeld door een vreemd geklede man die met een ratelende kettingzaag liep te zwaaien.

Nadat de bejaarde man de schrik van zijn leven had gekregen en de deur had dichtgeslagen belde hij zo snel mogelijk de politie om hen op de hoogte te brengen van het aanstaande bloedbad. De politie was snel ter plaatse maar trof ter plekke geen gek met een kettingzaag aan.

Een kort onderzoek in de buurt wees uit dat de man met de kettingzaag aanwezig was op een Halloween-feestje verderop in de straat. De man had zich vergist in het adres en had per abuis bij het verkeerde adres aangebeld.

Waar of niet waar?
Het verhaal hierboven stond rond Halloween 2002 in een aantal grote Britse kranten. Het ontbreken van namen en traceerbare gegevens maakt het bericht niet betrouwbaar, al zou het natuurlijk zomaar waar kunnen zijn.

Zeker wel waar is onderstaand bericht:

Zelfmoord als decoratie Halloween
In de Amerikaanse staat Delaware hing gisteren een vrouw urenlang dood aan een boom, voordat de politie werd gealarmeerd. De voorbijgangers dachten namelijk dat het een Halloween-decoratie was.

Een 42-jarige vrouw heeft zich volgens de plaatselijke politie woensdagavond laat of donderdagochtend vroeg aan een boom langs een redelijk drukke weg opgehangen. Het lichaam, dat vijf meter boven de grond hing, kon makkelijk gezien worden door voorbijrijdende automobilisten.

Buren vertelden dat zij ’s morgens het lichaam wel zagen hangen, maar dat zij dachten dat het een versiering was voor Halloween. Pas drie uur later werden de autoriteiten gealarmeerd.

Tags: