Broodje aap: De ongelukkige bungee-jumper

in broodje aap/Dood

In de meeste hotels in Angel-saksische landen ontbreekt een kamer met het nummer 13. Deze kamers zijn onverhuurbaar en dus hebben de meeste hoteldirecties besloten dat kamernummer over te slaan en kamer 12 te laten grenzen aan kamer 14. Ook de meeste flatgebouwen in Amerika kennen geen 13e verdieping, ook vanwege bijgelovige redenen.

Nu was er een bungeejumper die het in Amerika populaire, maar verboden, buildingbungee (bungeejumpen vanaf gebouwen) beoefende. Aangezien het strikt verboden is, is een goede voorbereiding essentieel.

Deze jumper had vantevoren al uitgeplozen dat het gebouw 15 verdiepingen hoog was. Ook had hij de hoogte van de verdiepingen opgevraagd. Door die hoogte te vermenigvuldigen met 15 had hij de hoogte van zijn bungeetouw bepaald.

De grootste kick van bungeejumpers is het dippen in water (net aanraken van de waterspiegel) en het op een haartje missen van de harde bodem onder hen, dus het touw rekt precies tot dat punt. De bungeejumper was echter bij zijn berekeningen helaas de ontbrekende 13e verdieping vergeten….

Waar of niet waar?
Bovenstaand verhaal komt voor in een van de beruchte ‘faces of death’ videos met video-opnamen van ongelukken. Daar waren het vrienden die iemand een bungee sprong cadeau deden en vergaten dat de 13e verdieping niet bestond.

Tags: