Broodje aap: Nieuwe bedlampjes

in Allerlei

Een pas getrouwd stel krijgt op een avond een oom en tante op bezoek. Ze bedenken dat ze van die oom en tante op hun huwelijk een stel bedlampjes cadeau hebben gekregen.

De lampjes zijn vreselijke dingen die ze onuitgepakt nog in een doos op zolder hebben staan.

Het stel bedenkt dat oom en tante op hun bezoekje natuurlijk het huis willen zien en dan ook de slaapkamer. Die komen dan natuurlijk tot de ontdekking dat hun gegeven bedlampjes er niet staan. Daarom besluiten ze de lelijke bedlampjes tijdelijk naast het bed te plaatsen.

De lampjes die er nu staan worden tijdelijk onder het bed verstopt en de lelijke lampjes worden op de nachtkastjes geplaatst. Het lijkt keurig en het stel gaat tevreden verder met de voorbereidingen voor een gezellige avond.

De avond is daar en oom en tante krijgen inderdaad een rondleiding door het huis. Bij de slaapkamer aangekomen is het donker. Als het stel het licht aandoet, gaan onder het bed de lampjes branden.

Waar of niet waar?
Dit verhaal werd ingestuud door Annet Venniker. Zij hoorde het verhaal in Spanje. Het verhaal staat ook in een van de broodje aap-bundels van publicist Peter Burger.

Tags: