Broodje aap: Seks met dokter tegen rugpijn

in Seks

Een arts uit de Amerikaanse staat Oregon heeft een patiĆ«nte ervan weten te overtuigen, dat alleen seks met hem haar pijn in de onderrug zou laten verdwijnen. Pas toen de pijn ook na deze ‘medische behandeling’ niet wegging, besefte de vrouw dat ze zogezegd ‘genaaid’ was.

De 50-jarige arts moest per direct zijn beroepsvergunning inleveren toen de feiten bekend werden. Tevens kreeg hij zestig dagen gevangenisstraf, omdat hij de staat vijfduizend dollar in rekening had gebracht voor zijn behandeling.

De vrouw heeft een rechtszaak aangespannen en eist een schadevergoeding van vier miljoen dollar. In de rechtszaal vertelde ze:
“Zijn medische behandeling hield enkel en alleen geslachtsgemeenschap in. Volgens hem was de seksuele handeling nodig om de soms extreme pijn in mijn onderrug te verlichten.”

De arts zelf wilde niet reageren op het verhaal. Ondanks dat hij toegaf de vrouw voor de gek te hebben gehouden, blijft hij erbij dat de seks heeft plaatsgevonden met wederzijdse toestemming.

Waar of niet waar?
Waar gebeurd. Het verhaal dook op nadat persbureau Reuters het de wereld in slingerde. Actueel is het echter niet. Dokter Smith werd op 14 juni 2004 al veroordeeld. De behandeling van de vrouw vond meermalen plaats in 2003.

Saillant detail aan de rechterlijke uitspraak is dat de dokter niet veroordeeld werd omdat hij seks had met een patiƫnte, maar wel omdat hij de seks in rekening bracht.

Tags: