Broodje aap: De verlichte geest

in Vervoer/Werk

Een werknemer van een groot kantoor in New York wordt op een dag gek van het geknipper van een uitgebrande neonbalk boven zijn hoofd. Wijs geworden na slechte ervaringen met de langzame technische dienst van het bedrijf, besluit de man de buis zelf te vervangen. Hij koopt een nieuwe neonbuis en vervangt de lamp zonder problemen.

Nu heeft de man alleen nog het probleem van de oude neonbuis. Waar moet hij die laten? Als hij hem laat staan komt er vast gezeur van. De man besluit daarom om de buis gewoon onderweg naar huis in een prullenbak te gooien.

Tegen de tijd dat de man bij zijn metrostation is aangekomen, heeft hij nog steeds geen prullenbak gevonden. Dan thuis maar weggooien, denkt de man. Hij stapt de metro in terwijl hij de twee meter lange neonbuis als een soort bisschopsstaf vasthoudt.

Het is erg druk in de metro, en ieder station waar de metro stopt, komen er weer meer mensen bij. Aangezien er geen lege zitplaatsen zijn, houden steeds meer passagiers de neonbuis vast in de veronderstelling dat het een staander van de metrowagon is.

Als de man uit moet stappen, laat hij de buis los en stapt stilletjes uit. Terwijl de metro wegrijdt, ziet hij dat nog steeds meer dan tien mensen ‘zijn’ neonbuis vasthouden.

Waar of niet waar?
Zoals heel erg veel broodje aapverhalen, komt ook bovenstaand verhaal uit Readers Digest, waar het als waar gebeurd verhaal gepresenteerd werd. Of dat inderdaad zo is, is op zijn minst twijfelachtig.

Tags: