Broodje aap: De drinkebroeders

in Vervoer/Werk

Een man is op zakenreis en heeft door vertraging zijn aansluitende vlucht gemist. Hierdoor is hij gedwongen om een nacht op de luchthaven door te brengen. Er is op heel het vliegveld slechts een cafe geopend, waar de man dan probeert de tijd te doden met het drinken van enkele glazen bier.

Na een uurtje krijgt hij gezelschap van twee andere mannen, die het ene na het andere glas naar binnen gieten. De man is zelf geen kleine drinker, maar wat hij hier zit, slaat werkelijk alles: bier, wodka, whiskey en coctails worden naar binnen gekieperd alsof het ranja is.

De man vindt het wel amusant. Twee uur voor zijn vlucht vertrekt, verlaat hij de bar om te gaan inchecken. Hij biedt de mannen op zijn kosten nog een drankje aan, als dank voor het gezelschap.

Als de man enkele uren later het vliegtuig inloopt, kijkt hij eventjes naar links, de cockpit in. Tot zijn verbazing ziet hij daar zijn nachtelijke kroeggenoten de checklists afwerken.

Waar of niet waar?
Het verhaal is hoogstwaarschijnlijk niet waar. Bijna alle luchtvaartmaatschappijen hebben een duidelijke regel voor hun piloten: “tussen cocktail en cockpit zit 24 uur”. Dat gezegd hebbende:
Het komt regelmatig voor dat piloten de laan worden uitgestuurd omdat ze drinken tijdens het werk.

Laatste door

Ga naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat op deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten